Mercury Guide

Mercury propel

Har du en Mercury motor, og vil gerne have nye propeller?
Så er du kommet til rette sted.

 

Rudes Propeller har mere end 40 års erfaring i propeller til påhængsmotorer, vi kan vejlede og rådgive hvilken størrelse propel du skal bruge til din Mercury motor, kontakt os gerne telefonisk, eller via en email.

mercury propeller

Mercury motorer er meget kendt for sine solide motorer i de danske farvande – Derfor er det vigtigt også at have en solid propel på – Her kan Rudes Propeller helt klart anbefale SOLAS propeller – SOLAS er et alment kendt propel mærke, hvis blad design yder optimalt under din sejlads.

 

Propel størrelse og beregning:

mercury størrelse

Det er vigtigt at når du køber en ny propel, at propellen størrelse og stigning passer til din båd og i særdeleshed din sejlads. Men hvordan finder man rent faktisk ud af om den passer?

Den bedste måde at finde ud af hvilken propel din motor skal sejle med, er at se tilbage på hvordan den har sejlet – Se på den gamle propel hvilken størrelse den er – Hvis der ikke står noget på propellen, kan du måle propellen op ved at måle fra midten af narvet, og ud til blad spidsen, dette tal ganger du med 2, og dividere med 25,4. Herefter får du et tal, som er din propels størrelse (Diameter) i tommer (“) som propeller altid bliver regnet i.

Hvordan er din nuværende sejlads? – Ønsker du at komme hurtigere op af vandet? så skal du gå ned i stigning – Ønsker du at få en højere topfart? Så skal du gå op i stigning.

gammel mercury propel

Hvis du ikke har den gamle propel, er det bedst at vælge en størrelse som ligger midt imellem den højeste og laveste, køb den gerne i aluminium, for så herefter at gøre dig den erfaring, som du skal bruge for at vælge en propel størrelse som passer til din sejlads.

Rudes Propeller er gerne behjælpelig med udregning af propel størrelse, ring eller udfyld vores propel beregning:
Propel beregning

Mercury propel

 

Hvordan køber du så en propel?

 

Vi har mange forskellige størrelser i både 2 bladet, 3 bladet samt 4 bladet i både aluminium og rustfri.

Mercury propel til båd